Rođena u sirotištu i postala najpoznatija žena prošlog stoljeća: Sjećanje na Marilyn Monroe

Američka filmska glumica, pjevačica, model i pop ikona Marilyn Monroe ostavila je dubok trag u 20. stoljeću. Svojedobno je osvojila i Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu. Na današnji dan 1962. godine pronašli su je mrtvu u jednom hotelu, a odmah nakon toga su uslijedile brojne teorije zavjere.

marilyn monroe

Foto: Marilyn Monroe | Pixabay

Marilyn je rođena u sirotištu okružne bolnice u Los Angelesu, gradu Hollywooda. Odrasla je bez oca u teškim životnim uvjetima.

Bila je prekrasna mlada žena, a prvi puta se oženila sa samo 16 godina za jednog američkog vojnika. Prve korake ka slavi je napravila fotografirajući se za jedan časopis u prilogu o ženama koje pridonose ratnim naporima. Brak nije dugo trajao.

Nakon toga, potpisala je za jednu modnu agenciju i napravila najbolji potez u karijeri. Prirodna brineta je obojala kosu u zlatno plavu. Postala je jedan od najuspješnijih modela u agenciji, pojavljujući se na desetcima naslovnica raznih časopisa.

Filmski studiji su počeli kucati na vrata, a 1952. godine je dobila glavnu ulogu u filmu Don’t Bother to Knock i osvojila publiku.

U narednim filmovima, samo je zacementirala svoj status najljepše i najpoznatije hollywoodske glumice. Postala je toliko bogata da je osnovala vlastitu produkcijsku kompaniju i počela se baviti produciranjem.

Najveći hit u njenoj karijeri bila je komedija Neki to vole vruće, a tada su krenule i prve priče o njenim ludim zahtjevima na setu.

Njen drugi muž bio je proslavljeni američki bejzbol igrač Joe DiMaggio, ali ni on nije mogao zadržati ovu glumicu za kojom je žudio čitav svijet.

Nakon DiMaggia, naslijedio je brak s najvećom muškom glumačkom zvijezdom – velikim Marlonom Brandom.

Nakon Branda, krenule su glasine da je bila u vezi s Robertom Kennedyjem i Johnom F. Kennedyjem,  predsjednikom SAD-a. Mnogi teoretičari zavjere vjeruju kako su upravo njih dvojica krivi za njenu smrt, budući da su htjeli zataškati tu vezu. Novinari i drugi istražitelji naveli su kako joj je prisluškivana kuća, a dokazi indiciraju mogućnost upetljanosti CIA-e i FBI-a.

Na današnji dan pronađena je mrtva u hotelu, a službeni razlog smrti jest predoziranje tabletama za spavanje. Pronašla ju je jedna spremačica, a ostala su otvorena pitanja o okolnostima smrti i o tome koliko je vremena prošlo kad ju je spremačica našla do trenutaka kada su pozvani policija i hitna služba.

 

izvor: mirovina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *