Ekskluzivno: Moguće hapšenje Bakira Izetbegovića zbog višemilionske pljačke narodnog novca

Prema nezvaničnim izvorima iz SUDA Države BIH – SUD BH je primio obiman materijal protiv člana predsjedništva BIH Bakira Izetbegovića za kako navode višemilionsku i višegodišnju pljačku novca. Prema izvoru iz SUDA BIH u istrazi se navodi i dio koji direktno povezuje Izetbegovića sa vlasničkim udjelom u BBI Centru Sarajevo, te objektu vrijednom preko 10 miliona km na Poljinama iznad Sarajeva.

Istraga Izetbegovića povezuje i sa 2 ofshore kompanije u Istambulu preko kojih je Izetbegović kupio 4 stana i kuću na ime jednog od direktora tih kompanija i ime svoje sestre, a koji je pod direktnom komandom Al- Shidija kontraverznog Saudijskog biznismena.  

Al- Shidi se dovodi i u vezu sa ratnim prikupljanjem novca porodice Izetbegović  iako se većem dijelu tog novca nikada nije ušlo u trag ali Al-Shidi je priznao da se na snimcima sa tih skupova nalazi i on.

Prema analizi našeg portala od prije godinu dana imovina Bakira Izetbegovića se kreće u iznosu od oko 1.1 milijarde KM u zemlji i inostranstvu a kad na nju dodamo gore navedene objekte dolazimo do zaključka da je Izetbegović jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu. Njegova veza sa mafijaškim krugovima u Turskoj mu je napravila podlogu da u slučaju optužnice ili nemilih događaja protiv vlade kojom on vlada može nesmetano napustiti BIH i dobiti zaštitu od svog mentora Redžepa Taipa Erdogana i svog savjetnika Al Shidija.

Takođe preko raznih ofshore kompanija vlasnik je i nekoliko drugih firmi u BIH a nikada nije prijavio svoju pravu vrijednost imovine niti koliko novca ima u stranim bankama. Prema procjenama Bakir godišnje u BIH opere oko 10 miliona svog vlastitog novca a neki analitičari imaju zaključak da je njegova ukupna vrijednost i sva imovina koju ima te novci u stranim bankama ide u rasponu između Milijardu i Milijardu i 100 miliona km.

Takođe dosta imovine je upisano i na Sebiju kako bi se umanjila Bakirova vrijednost.Odakle Bakiru ovoliki novac jer ga sigurno nije zaradio nit bi mogao za svoj životni vijek. Novac je u toku rata skupljan po Arabiji i Evropskim zemljama za pomoć narodu Bosne iako taj novac nikada nije stigao do naroda Bosne. Naime u Bosnu su dolazili 10 ti dijelovi prikupljenog novca i za 4 godine rata u BIH je za odbranu utrošeno oko 820 miliona DM, dok su za odbranu prikupljena sredstva u vrijednosti 10 milijardi DM. Mnogi sudionici su svjedočili tim događajima a kada su nekoliko godina poslije rata progovorili o tome bili su uklonjeni ili ubijeni.

U to je debelo bila upetljana MOS (Muslimanska Obavještajna služba) pod direktnom komandom Bakira Izetbegovića a u njoj su bili najveći kriminalci i ubice tog vremena a i današnjeg. Ova služba i danas dan radi potajno za Bakirove privatne potrebe uklanjanja i likvidacije nepodobnih osoba i osoba koje su prijetnja Bakirovom planu o stvaranju Pašaluka u BIH.

Izvor iz Suda BIH nije želio da otkrije više informacija radi vlastite sigurnosti a u dogledno vrijeme ćemo vidjeti da li će ta inače politička institucija da uhapsi Izetbegovića za višemilionsku krađu narodnog novca.

Izvor: Bhmagazin.org (redakcija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *