Dejtonski sporazum – tijesna košulja za BiH-Jedino riješenje Republika BiH

Govoreći o tome koji su to elementi postojeće situacije koji navode na misao da je Dejtonski sporazum „tijesna košulja“, on je kazao da je u Dejtonu prihvaćena, nekritički, ona podjela države koja je stvorena u ratu putem agresije, putem genocida, etničkog čišćenja i svega drugog što se uradilo tokom rata.

“Ukinut je demokratski Ustav Republike BiH, a da niko ne zna zašto. Demokratski Ustav BiH bio je jedan moderan ustav koji je imao sve ono što treba da ima ustav – dvodomnu skupštinu, vladu, svoje predsjedništvo i spisak ljudskih prava najbogatiji tada u Evropi. Sve je to bilo ugrađeno u ovaj ustav i prosto je nevjerovatno da je taj ustav ukinut, a zamijenjen je Ustavom iz Aneksa 4 koji je apsolutno nepotpun Ustav“, kazao je Sadiković.

Image result for bosna ljiljani

Vrlo je interesantno, dodao je, da ovaj Ustav koji je stvoren u Dejtonu uopće nema pojam naroda u sebi. Po njegovim riječima, taj Ustav je učinio da je precedura donošenja odluka, procedura funkcioniranja države tako otežana da je prosto nemoguće funkcionirati u takvim okolnostima.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANICI>>>

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *