5 najgorih zlih doktora u historiji-MONSTRUMI

Ljekarska profesija veoma je humana, spašava  ljude, širom svijeta. Zahvaljujući doktorima, mnoge bolesti su izliječene.  Iako većina njih upravo to i čini, kroz istoriju smo vidjeli i potpuno suprotnu krajnost. Zlo u ljudskoj formi, u bijelom mantilu i sa doktorskom titulom.

Upoznajte neke od najgorih doktora svih vremena…

5. Walter Freeman

Walter Freeman je bio neurolog koji je diplomirao na Yaleu i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Pennsylvaniji. Iako svoje pohode nije započeo sa lošim namjerama, Freeman je postao jedan od najzloglasnijih doktora nakon što je izvršio preko 3500 lobotomija.

Image result for walter freeman

Dok se danas lobotomije rijetko koriste (zbog ogromnih kritika čak nije ni poznato da se igdje više i koriste), Freeman je u svoje vrijeme bio slavan jer je uspješno “lječio” pacijente. Međutim, Freemanove metode i nisu baš slavne; za lobotomski zahvat koristio je kuhinjski razbijač za led, a u jednom danu bez pomoći kirurga je znao izvesti i 20 lobotomija. Čak je dopuštao i medijima da posmatraju njegove zahvate, a jedan takav je završio sa smrću pacijenta, nakon što je razbijač leda ‘skliznuo’ u mozak. Vjerovali ili ne, Freemana nije omela smrt pacijenta, jer je nastavio sa svojom operacijom na njemu.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANICI (2)>>>

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *