5 fascinantnih podvodnih naselja- ruševina

S obzirom da smo do sada istražili tek 5% svjetskih oceana, nije ni čudo da tek nakon 2000 godina otkrijemo podvodni grad za koji se smatralo da je samo mit… Širom svijeta postoji na desetine fascinantnih podvodnih ruševina, starih gradova, naselja i hramova, a ovo su samo neki od njih (koji su otkriveni):

5. Baia, Italija

Baiae

Baia (ili Baje, latinski: Baiae) je bilo antičko naselje na obali Napuljskog zaljeva, popularno odmaralište rimske aristokracije i društvene elite… nešto kao drevni Las Vegas.

Grad, koji se nalazi na prirodnim vulkanskim otvorima, bio je poznat po svojim ljekovitim toplim izvorima koji su se nalazi u skoro svim dijelovima grada. Za neke od najmoćnijih likova antike, poput Nerona, Cicerona i Cezara, se znalo da su posjećivali grad, te da su za njih bile izgrađene posebne vile.

Baiau su u 8. stoljeću opljačkali Saraceni, a do 1500-te godine, ovaj nekoć raskošni grad je potpuno napušten. Zbog vulkanskih otvora koji su nekada bili glavna znamenitost grada, razina vode je počela polako rasti, i veliki dio grada je potopljen u plitkim vodama zaljeva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *